Multimove

 
Bewegingscentrum

Wat is Multimove?


‘Multimove voor kinderen’ stimuleert Vlaamse kinderen tussen 3 en 8 jaar om gevarieerd en voldoende te bewegen. De focus ligt daarbij op de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Daarom is de sporttak niet noodzakelijk herkenbaar. Zowel vanuit wetenschappelijke hoek als vanuit reeds lopende projecten zijn er talrijke aanwijzingen voor het positieve verband tussen een gevarieerde bewegingsvorming in de kindertijd en een optimale ontwikkeling van de motoriek.


Een goede motorische ontwikkeling is dus één van de basisvoorwaarden voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en in het bijzonder om ook op latere leeftijd voldoende fysiek actief te blijven.


In het ‘Multimove voor kinderen’ aanbod staan 12 fundamentele bewegingsvaardigheden centraal. Deze vormen belangrijke bouwstenen die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen.


Op regelmatige basis bewegen, waarbij de verschillende bewegingsvaardigheden aan bod komen, is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Voldoende en gevarieerd bewegen dient al vanaf de jonge kindertijd te worden gestimuleerd. Bewegingservaring opdoen tijdens deze periode, bepaalt in sterke mate het algemeen motorisch niveau.


De jonge kindertijd is dus een beslissende periode waarin de fundamentele bewegingsvaardigheden worden ontwikkeld en de basis wordt gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren.


Multimove in Ars Salubris


  1. Opsommingstekenkinderen 3 - 6 jaar: woensdag 14u tot 15u


Periode & prijs

  1. Opsommingstekenwinterreeks 10 lessen (januari - Paasvakantie): € 65

  2. Opsommingstekenlentereeks 10 lessen (na Paasvakantie - juni): € 65


Meer info:


  1. Opsommingstekenbrochure

  2. Opsommingstekenwebsite Multimove.be