Wellness

Welkom

Je hoort de laatste tijd heel veel over Wellness. Je leest het in bladen en je hoort het in de media.

Wellness is een trend van de laatste jaren. Iedereen heeft het over Wellness en het is dan ook veelomvattend. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt onder Wellness verstaan. Alles wat ook maar een beetje goed voor je gezondheid is, valt onder Wellness. Het is als het ware even ontstressen van de drukte om ons heen.

Wellness kun je indelen in verschillende stromingen.

Een eerste stroming is Wellness die gebaseerd is op de ontspanning van de mens. Voorbeelden hiervan die bij ons kunnen worden gedaan zijn massages die eerder preventief en relaxerend zijn, een bezoek aan de sauna of het nemen van een zonnebank.

Daarnaast heb je de stroming die gebaseerd is op sport en lifestyle van de mens. Voorbeelden hiervan die bij ons kunnen worden gedaan zijn Personal training, Sportmassages die concreet bestaande kwalen behandelen, het raadplegen van een voedingsconsulent of diëtist, en ten slotte het volgen van een relaxatiegym waar aspecten van Tai Chi, yoga, meditatie, ademhalingstechnieken en stabilisatie met elkaar verweven worden binnen één cursusmoment.

Als laatste heb je een stroming die gebaseerd is op kuuroorden . Een plaats waar je een langere tijd verblijft en dat zich richt op ontspanning en recreatie, maar met een medische gevoelswaarde. Wij zijn dan wel verre van een kuuroord maar voor de mensen die net dat ietsje meer willen kunnen we toch een overnachting in onze B&B aanbieden.